måndag 29 mars 2010

sex & samlevnad - så blir vi bättre!


Idag har c-laget och Åsa Falk Brown fått träffa Christin och Anna, som var här på uppdrag av GRUL = Göteborgsregionen Upplevelsebaserat Lärande. Vi talade om hur skolan kan arbeta ämnesövergripande med sex & samlevnad.

Efter vårt samtal var Anna och Christin med klass 9C och sedan ska vi träffas igen den
13 april. Då kommer de att presentera ett förslag på hur vi kan arbeta med sex & samlevnad utifrån det vi har berättat och önskat oss samt utifrån det som kom fram i deras möte med eleverna.

Vi ser fram emot fortsättningen!

Bland annat fick vi tips om två webbsidor som kan vara bra att använda:

http://www.fragachans.nu/ är en sida som vänder sig till de lite yngre eleverna, i 10 - 13-årsåldern. Här får de reda på mycket om kroppen och hur de utvecklas osv.

http://www.umo.se/ är en virtuell ungdomsmottagning. Sidan vänder sig främst till ungdomar på högstadiet/gymnasiet. Här får man svar på och kan fråga om allt!!!

Om man är intresserad av att se mer om vad GRUL gör och vad de kan erbjuda, kan man gå in på http://www.grul.se/ som är deras hemsida. Här finns bl a ett flertal spel och mycket annan information.

3 kommentarer:

  1. Tack för länktipsen! Suveränt! //Christina L

    SvaraRadera
  2. Dottern, 10 år har nu hittat till "fragachans.nu" och tycker den är jättespännande :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Är det någon av er lärare som skall med till Falkenberg imorgon onsdag den 21/4? Hade varit trevligt att ses och prata lite "Varsin" på plats. //Bea på Stenungskolan

    SvaraRadera