torsdag 18 mars 2010

Tankar om blogg och varsin och...


Är det möjligt att få oss lärare att blogga? Är det möjligt att få in skolvärlden i 2000-talet redan? Ja, visst är det, nu är vi på gång och vi kommer bara att bli bättre! Vi kommer att bjuda på på små, korta inblickar i vår vardag, bra och dåligt.

Nästa läsår får alla elever i år 6 - 9 varsin, vi lärare får också varsin. Vad ska vi göra av det? Upp till oss nu att höja blicken och se långt ut och högt upp. Himlen är gränsen! Stora krav på oss lärare att vi kan knyta ihop, synliggöra, åskådliggöra och begränsa, samtidigt som vi vågar släppa kontrollen och låta eleverna dansa fritt ibland. Kunskapen finns i deras händer, där finns texter, bilder, animeringar, filmer, chattar, musik, eget skapande. Att få göra ett virtuellt besök i Versailles, att få träda in i Sixtinska kapellet, att få kontakt med ungdomar i andra länder eller andra svenska städer när behovet finns och inte när mediasalen är ledig, det blir fantastiskt.






3 kommentarer:

  1. Vilken entusiasm! Jag blir lycklig av att läsa sådant en fredageftermiddag så här. Och jag håller med dig - vilka möjligheter vi har!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det låter som om ni har goda förutsättningar i alla fall på personplanet (lärare som kan och vill kommunicera och se möjligheter)! Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Ville bara tipsa om en lättläst bok...

    Internetsökningens didaktik av Annbritt Enochsson.

    Om ni inte läst den gör det! Den är väldigt inspirerande och väcker tankar om hur man använder och skulle kunna använda IT i skolan. Visserligen har en hel del kommit till sen boken skrevs, men den är ändå läsvärd.
    Lycka till!

    Anna

    SvaraRadera